Poštovane koleginice i kolege,

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo poželjeti vam dobrodošlicu ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore na prvi Montenegrin International Medical Summit (MIMS 2019), koji će se održati od 3. do 6. oktobra 2019. godine, u Podgorici, Crna Gora. 

Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore više od dvadeset godina obrazuje zdravstvene radnike koji svojom stručnošću doprinose napretku brige o zdravlju i liječenju bolesti, kao i razvoju nauke u oblasti zdravstva. Naš Fakultet predstavlja raznovrsnu i progresivnu zajednicu, koju odlikuje posvećenost nastavi, struci i nauci i koja svakodnevno napreduje krupnim koracima.

Utoliko je naše zadovoljstvo veće, što se, nakon više od dvadeset godina predanog rada, upuštamo u još jednu novu avanturu pod nazivom prvi Montenegrin International Medical Summit.

Sa ponosom bih istakao da naši nastavnici i saradnici u nastavi postižu izvanredne naučne uspjehe. Oni pred studente, buduće zdravstvene radnike, već od njihovih prvih koraka na Fakultetu, postavljaju izazove i inspirišu ih da pomjeraju sopstvene granice u razmišljanju i učenju. 

Već duži niz godina ulažemo mnogo energije i truda u razvoj međunarodne saradnje. Naši studenti, nastavnici i saradnici ponosno potpisuju ime naše institucije na naučnim radovima u međunarodnim časopisima, na oralnim i poster prezentacijama, kao i plenarnim izlaganjima na međunarodnim konferencijama, ali i na rukovodećim pozicijama regionalnih i međunarodnih projekata. Saradnje sa inostranim univerzitetima, studijski boravci, studentske razmjene i usavršavanja su samo neki od vidljivih efekata međunarodne saradnje.

Svijеt nаukе је nаpоrаn i izаzоvаn; on mnоgо zаhtijеvа, аli mnоgо višе dаје! Stoga će vam ulaganje u оbrаzоvаnjе pоmоći dа bržе pоstаnеtе uspjеšniјi zdravstveni profesionalci. Zаtо je ovaj kongres prava prilika da počnete da ulаžеtе u svојu budućnоst, јеr i nајduži putеvi pоčinju prvim kоrаkоm!              

Zadatak svih nas na ovom kongresu će biti da damo svoj doprinos, da od mnoštva iznesenih tvrdnji i zanimljivosti, izdvojimo one koje imaju obilježje naučno potvrđenih  činjenica, jer se samo znanjem i istinom grade temelji čvrstih građevina.

Iskreno se nadam da će Vaše vrijeme provedeno na ovom kongresu rezultirati ostvarenjem namjera i želja koje ste imali na umu kada ste donijeli odluku da nam se pridružite. Na kraju želim istaknuti našu otvorenost za saradnju, komunikacije i konstruktivne prijedloge.

Uz nadu da ćete uživati u ljepotama Podgorice i osjećati se kao kod kuće, pozivam Vas da nam se pridružite u oktobru 2019. godine!

Dekan Medicinskog fakulteta     
Univerziteta Crne Gore         

Prof. dr sci. med. Miodrag Radunović

PDF verziju pozdravnog pisma možete naći ovdje.